Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Tale-hørepædagogisk bistand

Logopædisk bistand

Logopædisk bistand i Specialbørnehaven Åkanden

Logopæden er ansat i Specialbørnehaven og er en del af det tværfaglige team.

Målet for den logopædiske indsats
Det overordnede mål med den logopædiske bistand er at styrke det enkelte barns kommunikative og sproglige færdigheder med henblik på at øge dets udfoldelsesmuligheder i barne-, ungdoms- og voksenlivet. Endvidere er det et mål, at støtte og inspirere de enkelte stuer til at videreudvikle det kommunikative miljø og det sproglige arbejde med børnene.

Logopædiske indsats
Logopæden foretager en vurdering af barnets kommunikative og sproglige udvikling.
Det kan variere, i hvilken udstrækning, og hvordan logopæden bliver inddraget. Afhængig af barnets kommunikative og sproglige udvikling/udfordringer vil der være forskellige indsatsmuligheder:

  • ”Undervisning” på barnets stue i det omfang pædagogerne og logopæden i samarbejde finder, det er hensigtsmæssigt. Der vil blive foretaget en revurdering og stillingtagen til det videre forløb hvert halve år.
  • ”Undervisning” sammen med et andet barn/andre børn” i en lille sproggruppe. Her deltager pædagog fra barnets stue. Det kan også være ”undervisning” på et tværfaglige hold sammen med pædagoger, fysioterapeut, ergoterapeut og/eller pædagog
  • Individuel undervisning i børnehaven. Der vil blive foretaget en revurdering og stillingtagen til det videre forløb ca. hvert halve år.
  • Rådgivning og vejledning om det enkelte barns sprog og kommunikation til forældre og pædagoger. Ligeledes kan der ydes vejledning om brug af Alternativ Supplerende Kommunikation (ASK) f.eks. introduktion til Tegn til Tale (TTT).

I samarbejde med forældrene og de tværfaglige medarbejdere tager den konkrete undervisning og rådgivning udgangspunkt i at støtte barnet i sin kommunikation og i sit sproglige udtryk. Der kan inddrages alternativ støttende kommunikation, i det omfang at det er relevant for barnet, som eksempelvis tegn til tale, symbolmateriale, kontakter, talemaskine og/eller relevante apps på iPad hvor der f.eks. kan laves kommunikationsbøger til barnet.

Tværfagligt samarbejde og møder
Logopæden er en del af det tværfaglige team omkring det enkelte barn, og deltager i behandlingsmøder, statusmøder og netværksmøder efter behov.

Det er muligt at kontakte Lene på 23 64 49 27, bedst efter kl. 12 da formiddagens timer er tilrettelagt sammen med børnene.

Lene kan også kontaktes på mail: